Declaratie

Met de meeste verzekeraarshebben wij een direct contract.
Declaratie van de ritten die wij voor u verzorgen gebeurd dan ook veelal bij uw zorgverzekeraar rechtstreeks. U heeft hier geen omkijken naar.

Een enkele verzekeraar wenst de declaratie via u te laten verlopen. U ontvangt dan van ons de factuur die u doorstuurt naar uw verzekeraar. Uw verzekeraar keert dan het bedrag of rechtstreeks aan ons uit, of keert het bedrag aan u uit.
Indien het bedrag aan u wordt uitgekeerd, stort u dit bedrag na ontvangst vanuit uw zorgverzekeraar door aan ons.

Eigen Bijdrage en Eigen risico

Indien u gebruik maakt van zittend ziekenvervoer, geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 91,- voor 2010. Afhankelijk van uw zorgverzekeringsmaatschappij en aanvullende verzekeringen geldt er eventueel ook een eigen bijdrage.

Voor beide bedragen geldt dat uw zorgverzekeraar dat met u verrekent. In de taxi hoeft u dus niets af te rekenen.

Mocht uw verzekeraar besluiten geen vervoersmachtiging af te geven, dan zijn de kosten voor het zittend ziekenvervoer voor uw eigen rekening. Wij hebben met uw zorgverzekeraar de afspraak gemaakt de ritten aan u tegen hetzelfde, sterk gereduceerde, tarief door te belasten. U ontvangt dan van ons een factuur voor de gereden ritten.

Deze kosten kunnen eventueel wel in aanmerking komen voor teruggaaf op uw belastingopgave, bij bijzondere ziektekosten. Overleg dit met uw belastingadviseur.

Webdesign | Studio 74