Spoedmachtiging

Het kan voorkomen dat u met spoed wordt doorverwezen naar een andere specialist in een behandelcentra in een andere, vaak verder weg gelegen plaats.

Vaak is de tijd gelegen tussen de doorverwijzing en de eerste afspraak of behandeling door de andere specialist, te kort om de vervoersmachtiging aan te vragen en reeds in uw bezit te hebben vanuit uw zorgverzekeraar, op het moment dat u vervoer nodig heeft.

Wij raden u aan in een dergelijke situatie telefonisch contact op te nemen met uw zorgverzekeraar inzake de vervoersmachtiging. Vaak kan de afdeling vervoer of medische beoordelingen van uw zorgverzekeraar al aangeven of zij op basis van uw indicatie een vervoersmachtiging mogen verlenen.

Indien uw zorgverzekeraar hiervoor toestemming zal verlenen, kunnen zij u veelal ook alvast het nummer van de machtiging telefonisch aan u doorgeven.

Wij hebben met de zorgverzekeraar de afspraak, dat indien u in aanmerking komt voor vergoeding van zittend ziekenvervoer, wij het vervoer voor u al gaan verzorgen in afwachting van de definitieve papieren vervoersmachtiging.

In dat geval declareren wij achteraf de ritten bij uw zorgverzekeraar, als de vervoersmachtiging eenmaal is afgegeven en door u is ontvangen.

U hoeft de kosten van deze taxiritten dus niet voor te schieten en zeker niet contant te betalen in de taxi.

Webdesign | Studio 74